Konvertuesi pikë në pixel

Konvertuesi pikë në pixel

Ky është një konvertues në linjë dhe i lehtë që mund ta përdorni për të kthyer pikën (pt) në piksel (px). futni vlerën e pikës (pt) që dëshironi të konvertoni në pixel (px) dhe klikoni në butonin e konvertimit!

Pikë (Pt):

Si të konvertohet pika në pixel automatikisht dhe manualisht?

Për të konvertuar pt në px automatikisht, ju mund të përdorni konvertuesin më sipër. Ky konvertues do të konvertojë vlerën e pikës në vlerën pixel shpejt, kështu që ju mund të përqëndroheni në atë që jeni duke bërë.

Për të konvertuar pikën në pixel manualisht, ju mund të përdorni ekuacionin e mëposhtëm për konvertimin:

1 Pixel = (96/72) * Pika

Për shembull, nëse dëshironi të konvertoni 24 pikë në pixels: Pixel=(96/72)*24=32.

Konvertuesi pikë në pixel

Pikët në tabelën e konvertimit të pixel-ve

Më poshtë është gati të përdoret një tabelë për vlerat pt to px që përdoren zakonisht

Pikë Piksele
0.75 pt 1 px
1.5 pt 2 px
3 pt 4 px
4.5 pt 6 px
5 pt 6.6666666666667 px
6 pt 8 px
9 pt 12 px
10.5 pt 14 px
12 pt 16 px
13.5 pt 18 px
16.5 pt 22 px
18 pt 24 px
19.5 pt 26 px
21 pt 28 px
24 pt 32 px
28.5 pt 38 px
31.5 pt 42 px
36 pt 48 px
42 pt 56 px
45 pt 60 px
48 pt 64 px
54 pt 72 px
63 pt 84 px
75 pt 100 px
90 pt 120 px

Shkurtesa

Pt: Pika

Px: Pixel