Konvertuesi pixel në rem

Konvertuesi pixel në rem

Ky konvertues i lirë mund të përdoret për të konvertuar pixel (px) në njësi rem. ju lutem shtypni vlerën bazë dhe vlerën pixel (px) që dëshironi ta konvertoni në rem dhe thjesht kliko në butonin konvertues!

Vlera bazë:
Piksele (Px):

Si të përdorësh konvertuesi pixel në rem

Së pari, shkruaj vlerën bazë

Së dyti, shkruaj vlerën e pixels

Më në fund, kliko në butonin konvertues

Video tutorial: Si të përdorni konvertues pixel në rem

Çfarë është njësia Rem dhe si konverton pixel në Rem?

Rem është një shkurtim për Root em. Rem është relativ me madhësinë bazë të elementit rrënjë dhe është konstant në të gjithë dokumentin.

Njësia rem zakonisht përdoret në zhvillimin e CSS.

ju mund të përdorni këtë ekuacion për të konvertuar pixel në Rem: Rem = pixel / madhësia bazë.

Për shembull, nëse pixel në punën tuaj është 24 dhe madhësia bazë është 16, dhe ju dëshironi të konvertoni px në rem manualisht: Rem=24/16=1.5.

por ne rekomandojmë përdorimin e px online në Konvertues Rem sepse është i shpejtë dhe më i saktë.

Cili është ndryshimi midis njësive Rem dhe Em?

Njësia em është direkt në lidhje me madhësinë e tekstit, ndërsa Rem është në lidhje me madhësinë e rrënjës.

Konvertuesi pixel në rem

Pixels tek tabela e konvertimit Rem nëse madhësia bazë është 16

Kjo është një tabelë për px në Rezultatet e Konvertimit Rem të cilat zhvilluesit zakonisht i përdorin nëse madhësia bazë është 16.

Pixel Rem
1 px 0.0625 rem
2 px 0.125 rem
3 px 0.1875 rem
4 px 0.25 rem
5 px 0.3125 rem
6 px 0.375 rem
7 px 0.4375 rem
8 px 0.5 rem
9 px 0.5625 rem
10 px 0.625 rem
11 px 0.6875 rem
12 px 0.75 rem
13 px 0.8125 rem
14 px 0.875 rem
15 px 0.9375 rem
16 px 1 rem
17 px 1.0625 rem
18 px 1.125 rem
19 px 1.1875 rem
20 px 1.25 rem
21 px 1.3125 rem
22 px 1.375 rem
23 px 1.4375 rem
24 px 1.5 rem
25 px 1.5625 rem