Konvertuesi pixel në pikë

Konvertuesi pixel në pikë

Ky është një konvertues i lirë dhe i lehtë për t’u përdorur që mund ta përdorni për të konvertuar pixel (px) në pikë (pt). Shtypni vlerën e pixelit (px) që dëshironi të konvertoni në pikën (pt) dhe kliko butonin e konvertimit!

Piksele (Px):

Çfarë është një njësi pikë dhe si të konvertohet pixel në pikë?

Një njësi pikësh është një njësi matëse, dhe zakonisht përdoret në parametrat e dizajnit dhe madhësisë së gërmave.

Ne e dimë se 1 inç = 96 pixel, dhe 1 inç = 72 pikë, pra 96 pixel = 72 pikë! Dhe nga kjo, kemi këtë ekuacion:

1 Pikë = 0,75 * Pixel

Nëse doni të konvertoni px në pt shpejt, përdorni konvertuesin që kemi bërë për ju më lart, por nëse doni të konvertoni px në pt përdorni manualisht këtë ekuacion.

Për shembull, nëse doni të konvertoni 12 pixel në pikë: pika =0.75*12=9.

Konvertuesi pixel në pikë

Pixel në pikë Tabela e konvertimit

Më poshtë është një tabelë për pixel në pikë konvertimin zakonisht të nevojshme nga dizajnerët

Piksele Pikë
1 px 0.75 pt
2 px 1.5 pt
3 px 2.25 pt
4 px 3 pt
5 px 3.75 pt
6 px 4.5 pt
7 px 5.25 pt
8 px 6 pt
9 px 6.75 pt
10 px 7.5 pt
11 px 8.25 pt
12 px 9 pt
13 px 9.75 pt
14 px 10.5 pt
15 px 11.25 pt
16 px 12 pt
17 px 12.75 pt
18 px 13.5 pt
19 px 14.25 pt
20 px 15 pt
21 px 15.75 pt
22 px 16.5 pt
23 px 17.25 pt
24 px 18 pt
25 px 18.75 pt