Konvertuesi pixel në inç

Konvertuesi pixel në inç

Ky është një konvertues falas që mund ta përdorni për të kthyer automatikisht pikselët (px) në inç. shkruani vlerën e rezolucionit (DPI ose PPI) dhe vlerën e pikselëve (px) që dëshironi të konvertoni në inç dhe klikoni në butonin e konvertimit!

Rezolucioni (DPI ose PPI):
Piksele (Px):

Sa inç për pixel?

Nëse rezolucioni (dpi ose ppi) është 96, kjo do të thotë se kemi 96 piksele për inç! Pra, ka 0.0104 inç në çdo piksel.

Si të konvertoni pikselët në inç?

Nëse dëshironi të konvertoni shpejt pikselin në inç dhe të kurseni kohë për t’u përqendruar në dizajnin ose punën tuaj, përdorni konvertuesin automatik të mësipërm.

Nëse keni kohë dhe dëshironi të konvertoni px në Inch manualisht, përdorni këtë ekuacion:

Inç = piksel/(PPI ose DPI)

Për shembull, nëse keni 85 piksele dhe rezolucioni është 96, atëherë inç =85/96=0.88541666666667 inç.

Konvertuesi pixel në inç

Tabela e konvertimit të pikselëve në inç nëse rezolucioni është 96

Kjo është një tabelë për rezultatet e konvertimit të px në inç nëse rezolucioni është 96

Piksele inç
1 px 0.010416666666667 inç
2 px 0.020833333333333 inç
3 px 0.03125 inç
4 px 0.041666666666667 inç
5 px 0.052083333333333 inç
6 px 0.0625 inç
7 px 0.072916666666667 inç
8 px 0.083333333333333 inç
9 px 0.09375 inç
10 px 0.10416666666667 inç
11 px 0.11458333333333 inç
12 px 0.125 inç
13 px 0.13541666666667 inç
14 px 0.14583333333333 inç
15 px 0.15625 inç
16 px 0.16666666666667 inç
17 px 0.17708333333333 inç
18 px 0.1875 inç
19 px 0.19791666666667 inç
20 px 0.20833333333333 inç
21 px 0.21875 inç
22 px 0.22916666666667 inç
23 px 0.23958333333333 inç
24 px 0.25 inç
25 px 0.26041666666667 inç
120 px 1.25 inç
350 px 3.6458333333333 inç
400 px 4.1666666666667 inç
467 px 4.8645833333333 inç
480 px 5 inç
514 px 5.3541666666667 inç
600 px 6.25 inç
640 px 6.6666666666667 inç
720 px 7.5 inç
768 px 8 inç
800 px 8.3333333333333 inç
900 px 9.375 inç
1024 px 10.666666666667 inç
1080 px 11.25 inç
1200 px 12.5 inç
1366 px 14.229166666667 inç
1440 px 15 inç
1600 px 16.666666666667 inç
1920 px 20 inç
2000 px 20.833333333333 inç
2160 px 22.5 inç
2560 px 26.666666666667 inç
3000 px 31.25 inç
3840 px 40 inç
2592 px 27 inç
9600 px 100 inç
144 px 1.5 inç
624 px 6.5 inç
1046.4 px 10.9 inç
1238.4 px 12.9 inç
1497.6 px 15.6 inç