Konvertuesi centimetër në pixel

Konvertuesi centimetër në pixel

Ky është një konvertues falas dhe shumë efikas që mund ta përdorni për të kthyer profesionalisht centimetrin (cm) në piksel (px). thjesht shkruani vlerën e rezolucionit (DPI ose PPI) dhe vlerën e centimetrit (cm) që dëshironi të konvertoni në pixel (px) dhe klikoni në butonin e konvertimit!

Rezolucioni (DPI ose PPI):
Centimetër (cm):

Si të llogarisni sa piksele janë në centimetër?

eshte e thjeshte! Ne e dimë se 1 inç = 2,54 cm (Burimi), kështu që nëse rezolucioni ose cilësia e imazhit (pika për inç DPI ose pikselë për inç PPI) është e barabartë me 96, kjo do të thotë se kemi 96 piksel për inç në imazhin tonë! kështu që:

1 inç = 2,54 centimetër, dhe rezolucioni = 96 piksel / inç = 96 piksel / 2,54 centimetër, pra 1 centimetër = 96 piksel / 2,54 = 37,795275590551 piksel.

nga e mëparshmja, konkludojmë se formula centimetri në pixel është: piksel = centimetër * ( dpi ose ppi / 2.54 ), duke përdorur këtë ekuacion mund të llogarisim sa piksel janë në centimetra.

Video tutorial: Si të përdorni konvertuesin centimetër në piksel

Tabela e konvertimit centimetra në piksel me rezolucion 96 dpi

Ky është një grafik për konvertimin centimetër në piksel në rezolucion 96 dpi

Centimetër Pixel
1 cm 37.795275590551 px
1.5 cm 56.692913385827 px
2 cm 75.590551181102 px
2.5 cm 94.488188976378 px
3 cm 113.38582677165 px
3.5 cm 132.28346456693 px
3.6 cm 136.06299212598 px
4 cm 151.1811023622 px
4.5 cm 170.07874015748 px
5 cm 188.97637795276 px
5.5 cm 207.87401574803 px
6 cm 226.77165354331 px
7 cm 264.56692913386 px
7.5 cm 283.46456692913 px
8 cm 302.36220472441 px
8.5 cm 321.25984251969 px
9 cm 340.15748031496 px
9.5 cm 359.05511811024 px
10 cm 377.95275590551 px
11 cm 415.74803149606 px
12 cm 453.54330708661 px
13 cm 491.33858267717 px
14 cm 529.13385826772 px
15 cm 566.92913385827 px
16 cm 604.72440944882 px
17 cm 642.51968503937 px
18 cm 680.31496062992 px
19 cm 718.11023622047 px
20 cm 755.90551181102 px
21 cm 793.70078740157 px
22 cm 831.49606299213 px
23 cm 869.29133858268 px
24 cm 907.08661417323 px
25 cm 944.88188976378 px
25.4 cm 960 px
30 cm 1133.8582677165 px
33.87 cm 1280.125984252 px
40 cm 1511.811023622 px
50 cm 1889.7637795276 px

Cila është formula e konvertimit centimetër në piksel?

Për të kthyer manualisht cm në px, ju nevojitet ekuacioni i mëposhtëm

Pixel = Centimetër * (DPI ose PPI / 2,54)

duhet të dini se dpi ose ppi është densiteti ose pikselët për inç. në web dpi ose ppi vlera është 96. por nëse përdorni konvertuesin për printim, duhet të ndryshoni vlerën dpi ose ppi në diçka tjetër sipas printerit që përdorni.