Конвертор од милиметри во пиксели (px)

Конвертор од милиметри во пиксели (px)

Ова е бесплатен и брз конвертор кој можете да го користите за претворање на милиметри во пиксели (px) онлајн. Впијте ја вредноста на резолуцијата (DPI или PPI) и милиметарот (mm) вредноста која сакате да ја конвертирате во px и кликнете на копчето за конвертирање, Тоа е тоа!

Резолуција (DPI или PPI):
Милиметри (mm):

Како да конвертирате mm во пиксели?

Претходно објаснивме како да го претвориме px во mm, а сега ќе објасниме како да конвертираме mm во px.

Имате два избора да конвертирате mm во px: автоматски и брзо користејќи го преобразувачот од милиметар во пиксел над или рачно со користење на mm-до-px конверзија равенката.

Милиметар до равенка за претворање на пиксели е:

Pixel = Милиметри * ( Резолуција / 25.4 )

На пример, ако вредноста на милиметарот (mm) е 24, а вредноста на PPI е 96, тогаш вредноста на пикселот (px) ќе биде пиксел = 24*(96/25.4) = 90.708661417323.

Милиметри во пиксели конверзионална табела

Ова е табела за најчестите вредности за претворање mm во px ако вредноста на резолуцијата е 96

Милиметри Пиксел
2 Милиметри 7.5590551181102 Пиксел
3 Милиметри 11.338582677165 Пиксел
4 Милиметри 15.11811023622 Пиксел
5 Милиметри 18.897637795276 Пиксел
6 Милиметри 22.677165354331 Пиксел
7 Милиметри 26.456692913386 Пиксел
10 Милиметри 37.795275590551 Пиксел
13 Милиметри 49.133858267717 Пиксел
15 Милиметри 56.692913385827 Пиксел
18 Милиметри 68.031496062992 Пиксел
20 Милиметри 75.590551181102 Пиксел
30 Милиметри 113.38582677165 Пиксел
35 Милиметри 132.28346456693 Пиксел
40 Милиметри 151.1811023622 Пиксел
45 Милиметри 170.07874015748 Пиксел
50 Милиметри 188.97637795276 Пиксел
60 Милиметри 226.77165354331 Пиксел
70 Милиметри 264.56692913386 Пиксел
80 Милиметри 302.36220472441 Пиксел
90 Милиметри 340.15748031496 Пиксел
100 Милиметри 377.95275590551 Пиксел
110 Милиметри 415.74803149606 Пиксел
120 Милиметри 453.54330708661 Пиксел
130 Милиметри 491.33858267717 Пиксел
140 Милиметри 529.13385826772 Пиксел
150 Милиметри 566.92913385827 Пиксел
160 Милиметри 604.72440944882 Пиксел
170 Милиметри 642.51968503937 Пиксел
180 Милиметри 680.31496062992 Пиксел
190 Милиметри 718.11023622047 Пиксел
200 Милиметри 755.90551181102 Пиксел
210 Милиметри 793.70078740157 Пиксел
220 Милиметри 831.49606299213 Пиксел
230 Милиметри 869.29133858268 Пиксел
240 Милиметри 907.08661417323 Пиксел
250 Милиметри 944.88188976378 Пиксел