Konvertuesi pixel në em

Konvertuesi pixel në em

Konvertuesi pixel në em është një konvertues online falas që mund ta përdorni për të konvertuar pixels (px) në em. Ky konvertues ju lejon të konvertoni px në em lehtësisht!

Vlera bazë:
Piksele (Px):

Ju mund të konvertoni pixels (px) në em duke përdorur këtë konvertues me saktësi dhe shpejt për të kursyer kohë dhe për t’u përqendruar në atë që po bëni.

Si të përdorni një pixel për të em converter?

Së pari, hyni në një vlerë bazë

Së dyti, hyni në vlerën e pixel-it

Së treti, kliko në butonin convert

Video tutorial: Si të përdorni konvertuesin piksel në em

Çfarë është em dhe si të konvertohet px në em?

Em është një njësi që përdoret në artin e organizimit të llojeve për matjen e gjatësive.

Em është një njësi relative, e cila nënkupton se vlera e saj krahasohet me madhësinë e tekstit të komponentit të saj prindëror.

Konvertimi i px në em është shumë i thjeshtë. Siç e përmenda më lart, em është njësi relative teksti, që do të thotë 1 em është ekuivalente me madhësinë e tekstit çfarëdo madhësie teksti për komponentin prind.

Ju mund të përdorni pixel-in e mëposhtëm në ekuacionin em për të konvertuar px në em:

Em = pixel / text-size (16 është vlera e prezgjedhur)

Konvertuesi pixel në em

Tabela e konvertimit të pikselëve në em nëse madhësia e tekstit (vlera bazë) është 16

Kjo është një tabelë për px në konvertimin em nëse madhësia e tekstit është 16.

Piksele Em
1 px 0.0625 em
1.6 px 0.1 em
2 px 0.125 em
3 px 0.1875 em
3.2 px 0.2 em
4 px 0.25 em
4.8 px 0.3 em
5 px 0.3125 em
6 px 0.375 em
6.4 px 0.4 em
7 px 0.4375 em
8 px 0.5 em
9 px 0.5625 em
10 px 0.625 em
11 px 0.6875 em
11.2 px 0.7 em
12 px 0.75 em
12.8 px 0.8 em
13 px 0.8125 em
14 px 0.875 em
14.4 px 0.9 em
15 px 0.9375 em
16 px 1 em
17 px 1.0625 em
17.6 px 1.1 em
18 px 1.125 em
19 px 1.1875 em
19.2 px 1.2 em
20 px 1.25 em
21 px 1.3125 em
22 px 1.375 em
23 px 1.4375 em
24 px 1.5 em
25 px 1.5625 em
28 px 1.75 em
28.8 px 1.8 em
32 px 2 em
36 px 2.25 em
40 px 2.5 em
48 px 3 em
56 px 3.5 em
64 px 4 em
72 px 4.5 em
80 px 5 em
88 px 5.5 em
96 px 6 em
100 px 6.25 em
104 px 6.5 em
112 px 7 em
120 px 7.5 em
128 px 8 em
136 px 8.5 em
144 px 9 em
150 px 9.375 em
152 px 9.5 em
160 px 10 em
168 px 10.5 em
176 px 11 em
184 px 11.5 em
192 px 12 em
200 px 12.5 em
300 px 18.75 em
400 px 25 em
600 px 37.5 em
800 px 50 em
1024 px 64 em
1200 px 75 em

Cila është formula e konvertimit të pikselit në em?

Për të konvertuar px në em manualisht mund të përdorni këtë ekuacion:

em = pixel / madhësia e tekstit (16 është vlera e paracaktuar)

Por ne rekomandojmë përdorimin e konvertuesit automatik online që japim më sipër sepse është më i saktë.