Конвертор од инчи во пиксели

Конвертор од инчи во пиксели

Ова е бесплатен конвертор што можете да го користите за да конвертирате инчи во пиксели (px) онлајн. Внесете ја вредноста на резолуцијата (DPI или PPI) и вредноста на инчи што сакате да ја претворите во пиксели и кликнете на копчето за конвертирање!

Резолуција (DPI или PPI):
Инчи:

Колку пиксели по инч?

Ако резолуцијата за вашиот дизајн (dpi или ppi) е 96, тогаш имаме 96 пиксели во секој инч! (Извор)

Како да конвертирате инчи во пиксели?

За брза конверзија на инчи во пиксели, користете го нашиот бесплатен онлајн конвертор погоре, напишете ја вредноста на инчи и конверторот ќе ја направи конверзијата наместо вас.

Исто така, можете да ја користите оваа формула за да конвертирате инчи во px:

Пиксел = инчи * Резолуција (DPI или PPI)

На пример, ако инч=16 и резолуцијата=96, тогаш пикселите ќе бидат=16*96=1536.

Конвертор од инчи во пиксели

Табела за конверзија од инчи во пиксели ако резолуцијата е 96

Ова обично се потребни резултати за конверзија на инч во px ако резолуцијата е 96

Инчи Пиксел
1 Инчи 96 px
1.5 Инчи 144 px
2 Инчи 192 px
2.5 Инчи 240 px
3 Инчи 288 px
3.5 Инчи 336 px
4 Инчи 384 px
4.5 Инчи 432 px
5 Инчи 480 px
5.5 Инчи 528 px
6 Инчи 576 px
6.5 Инчи 624 px
7 Инчи 672 px
7.5 Инчи 720 px
8 Инчи 768 px
8.5 Инчи 816 px
9 Инчи 864 px
9.5 Инчи 912 px
10 Инчи 960 px
10.5 Инчи 1008 px
11 Инчи 1056 px
11.5 Инчи 1104 px
12 Инчи 1152 px
12.5 Инчи 1200 px
15 Инчи 1440 px
17 Инчи 1632 px
13 Инчи 1248 px
19 Инчи 1824 px
27 Инчи 2592 px
100 Инчи 9600 px
10.9 Инчи 1046.4 px
12.9 Инчи 1238.4 px
15.6 Инчи 1497.6 px