Политика за приватност

Во PixelConverter, достапно од https://www.pixelconverter.com, еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика за приватност содржи типови на информации што ги собира и снима PixelConverter и како ние ги користиме.

Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате.

Оваа Политика за приватност се однесува само на нашите онлајн активности и важи за посетителите на нашата веб-локација во однос на информациите што тие ги споделиле и/или собираат во PixelConverter. Оваа политика не се применува на какви било информации собрани офлајн или преку други канали освен оваа веб-локација.

Согласност

Со користење на нашата веб-страница, вие со ова се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

Информации што ги собираме

Личните информации што треба да ги дадете и причините зошто од вас се бара да ги дадете, ќе ви бидат јасни во моментот кога ќе побараме од вас да ги дадете вашите лични податоци.

Ако не контактирате директно, може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, телефонски број, содржината на пораката и/или прилозите што може да ни ги испратите и сите други информации што можете да изберете да ги дадете.

Кога се регистрирате за сметка, може да ги побараме вашите информации за контакт, вклучително и ставки како што се име, име на компанија, адреса, адреса на е-пошта и телефонски број.

Како ги користиме вашите информации

Ги користиме информациите што ги собираме на различни начини, вклучително и за:

 • Обезбедете, работете и одржувајте ја нашата веб-страница
 • Подобрете ја, персонализирајте и проширете ја нашата веб-страница
 • Разберете и анализирајте како ја користите нашата веб-страница
 • Развијте нови производи, услуги, карактеристики и функционалност
 • Комуницирајте со вас, директно или преку еден од нашите партнери, вклучително и за услуги на клиентите, за да ви обезбедиме ажурирања и други информации во врска со веб-страницата и за маркетинг и промотивни цели
 • Ви праќаме е-пошта
 • Најдете и спречите измама

Датотеки за евиденција

PixelConverter следи стандардна процедура за користење на датотеки за евиденција. Овие датотеки ги регистрираат посетителите кога посетуваат веб-локации. Сите хостинг компании го прават тоа и се дел од аналитиката на хостинг услугите. Информациите собрани од датотеките за евиденција ги вклучуваат адресите на интернет протоколот (IP), типот на прелистувач, Интернет-провајдерот на услуги (ISP), ознаката за датум и време, страниците за упатување/излез, а можеби и бројот на кликови. Тие не се поврзани со какви било информации што може да се идентификуваат лично. Целта на информациите е да се анализираат трендовите, да се администрира страницата, да се следи движењето на корисниците на веб-страницата и да се собираат демографски информации.

Колачиња и веб-светилници

Како и секоја друга веб-локација, PixelConverter користи „колачиња“. Овие колачиња се користат за складирање на информации, вклучувајќи ги и преференциите на посетителите и страниците на веб-локацијата до кои посетителот пристапил или посетил. Информациите се користат за оптимизирање на искуството на корисниците со прилагодување на содржината на нашата веб-страница врз основа на типот на прелистувачот на посетителите и/или други информации.

Google DoubleClick DART Cookie

Google е еден од продавачите на трета страна на нашата страница. Исто така, користи колачиња, познати како DART колачиња, за да им сервира реклами на посетителите на нашата страница врз основа на нивната посета на www.pixelconverter.com и други страници на интернет. Сепак, посетителите може да изберат да ја одбијат употребата на DART колачиња со посета на Политиката за приватност на рекламите и содржината на Google на следната URL-адреса – https://policies.google.com/technologies/ads

Политики за приватност на рекламни партнери

Може да ја консултирате оваа листа за да ја најдете Политиката за приватност за секој од рекламните партнери на PixelConverter.

Рекламните сервери или рекламните мрежи од трета страна користат технологии како колачиња, JavaScript или Web Beacons кои се користат во нивните соодветни реклами и врски што се појавуваат на PixelConverter, кои се испраќаат директно до прелистувачот на корисниците. Тие автоматски ја добиваат вашата IP адреса кога ќе се случи тоа. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и/или за персонализирање на рекламната содржина што ја гледате на веб-локациите што ги посетувате.

Имајте предвид дека PixelConverter нема пристап или контрола врз овие колачиња што ги користат трети лица огласувачи.

Политики за приватност на трета страна

Политиката за приватност на PixelConverter не се однесува на други огласувачи или веб-локации. Затоа, ве советуваме да се консултирате со соодветните Политики за приватност на овие рекламни сервери од трети страни за подетални информации. Тоа може да ги вклучува нивните практики и упатства за тоа како да се откажете од одредени опции.

Можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку вашите индивидуални опции на прелистувачот. За да знаете подетални информации за управувањето со колачиња со одредени веб-прелистувачи, може да се најдат на соодветните веб-локации на прелистувачите.

Права на приватност на CCPA (Не продавај ги моите лични информации)

Според CCPA, меѓу другите права, потрошувачите од Калифорнија имаат право на:

Побарајте од бизнисот што ги собира личните податоци на потрошувачите да ги открие категориите и специфичните парчиња лични податоци што бизнисот ги собрал за потрошувачите.

Побарајте од бизнисот да ги избрише сите лични податоци за потрошувачот што ги собрал бизнисот.

Барајте бизнис кој продава лични податоци на потрошувачот, а не да ги продава личните податоци на потрошувачот.

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да искористите некое од овие права, ве молиме контактирајте не.

Општа регулатива за заштита на податоци (GDPR)

Ние сме контролор на податоци на вашите информации.

Правната основа на PixelConverter за собирање и користење на личните информации опишани во оваа Политика за приватност зависи од личните информации што ги собираме и специфичниот контекст во кој ги собираме информациите:

 • PixelConverter треба да склучи договор со вас
 • Дадовте дозвола на PixelConverter да го стори тоа
 • Обработката на вашите лични информации е во легитимни интереси на PixelConverter
 • PixelConverter треба да го почитува законот

PixelConverter ќе ги задржи вашите лични податоци само онолку колку што е потребно за целите наведени во оваа Политика за приватност. Ќе ги задржиме и користиме вашите информации до степен кој е неопходен за да се усогласиме со нашите законски обврски, да решаваме спорови и да ги спроведеме нашите политики.

Ако сте жител на Европската економска област (ЕЕА), имате одредени права за заштита на податоците. Ако сакате да бидете информирани кои лични податоци ги поседуваме за вас и ако сакате тие да бидат отстранети од нашите системи, ве молиме контактирајте не.

Во одредени околности, ги имате следните права за заштита на податоците:

 • Право на пристап, ажурирање или бришење на информациите што ги имаме за вас.
 • Право на исправка.
 • Право на приговор.
 • Правото на ограничување.
 • Право на преносливост на податоци
 • Право на повлекување на согласноста

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да искористите некое од овие права, ве молиме контактирајте не.

Информации за деца

Друг дел од нашиот приоритет е додавање заштита за децата додека користат интернет. Ги охрабруваме родителите и старателите да ја набљудуваат, да учествуваат и/или да ја следат и водат нивната онлајн активност.

PixelConverter свесно не собира никакви лични информации за идентификација од деца на возраст под 13 години. Ако мислите дека вашето дете дало ваков вид на информации на нашата веб-локација, силно ве охрабруваме да контактирате со нас веднаш и ќе се потрудиме веднаш да ги отстраниме такви информации од нашата евиденција.

Ажурирање

Оваа Политика за приватност последен пат беше ажурирана на: петок, 31 декември 2021 година.

Доколку ја ажурираме, измениме или направиме какви било промени во нашата политика за приватност, тие промени ќе бидат објавени овде.