Конвертор од em во пиксели

Конвертор од em во пиксели

Ем во пиксел конвертор е слободен и професионален конвертор кој можете да го користите за претворање на Em во пиксели (px). Конвертирај го Ем во px онлајн и заштеди време!

Основната вредност:
Em:

Како да се користи Em да px конвертор?

Прво, внесете ја основната вредност (вредност на големината на текстот)

Второ, внесете ја вредноста на ЕМ

Трето, кликнете на копчето за конвертирање

Видео туторијал: Како да се користи em на пиксели конвертор

Како да го претворите Ем во пиксел?

Постојат два методи за претворање на Ем во пиксели, онлајн и користење на формулата за претворање.

Онлајн, користете го конверторот погоре за да го конвертирате Em во px.

Користејќи ја формулата, можете да го користите следниот em за пиксел равенка за да ја конвертирате em во px:

Пиксели (px) = em * големина на текстот (основна вредност)

Најдобриот начин за претворање на em во px е користењето на онлајн конверторот погоре.

Конвертор од em во пиксели

Em во пиксели конверзија табела ако вредноста на големината на текстот (основна вредност) е 16

Ова е табела за Em да px конверзија ако големината на текстот е 16, која обично се користи од дизајнерите и програмерите во нивните дела.

Em Пиксел
0.0625 em 1 px
0.1 em 1.6 px
0.125 em 2 px
0.1875 em 3 px
0.2 em 3.2 px
0.25 em 4 px
0.3 em 4.8 px
0.3125 em 5 px
0.375 em 6 px
0.4 em 6.4 px
0.4375 em 7 px
0.5 em 8 px
0.5625 em 9 px
0.625 em 10 px
0.6875 em 11 px
0.7 em 11.2 px
0.75 em 12 px
0.8 em 12.8 px
0.8125 em 13 px
0.875 em 14 px
0.9 em 14.4 px
0.9375 em 15 px
1 em 16 px
1.0625 em 17 px
1.1 em 17.6 px
1.125 em 18 px
1.1875 em 19 px
1.2 em 19.2 px
1.25 em 20 px
1.3125 em 21 px
1.375 em 22 px
1.4375 em 23 px
1.5 em 24 px
1.5625 em 25 px
1.75 em 28 px
1.8 em 28.8 px
2 em 32 px
2.25 em 36 px
2.5 em 40 px
3 em 48 px
3.5 em 56 px
4 em 64 px
4.5 em 72 px
5 em 80 px
5.5 em 88 px
6 em 96 px
6.25 em 100 px
6.5 em 104 px
7 em 112 px
7.5 em 120 px
8 em 128 px
8.5 em 136 px
9 em 144 px
9.375 em 150 px
9.5 em 152 px
10 em 160 px
10.5 em 168 px
11 em 176 px
11.5 em 184 px
12 em 192 px
12.5 em 200 px
18.75 em 300 px
25 em 400 px
37.5 em 600 px
50 em 800 px
64 em 1024 px
75 em 1200 px