Конвертор од rem во пиксели

Конвертор од rem во пиксели

Ова е совршен и лесен за користење конвертор кој можете да го користите за претворање на Rem во пиксели (px). Впишете ја основната големина вредност и вредноста на Rem која сакате да ја конвертирате во px, а потоа кликнете на копчето за конвертирање!

Основната вредност:
Rem:

Како да се користи rem да пиксел конвертор

Прво, внесете ја основната вредност

Второ, внесете ја rem вредноста

Конечно, кликнете на копчето за конвертирање

Видео туторијал: Како да се користи rem на пиксели конвертор

Како да го конвертирате Rem во пиксел?

Претходно објаснивме како да го претвориме px во rem, а сега ќе објасниме како да го претвориме rem во px.

Можете да го конвертирате Rem во px автоматски користејќи го претворачот горе или рачно користејќи го следниот rem во px равенка:

пиксел = rem * корен база големина

На пример, ако сакате да конвертирате 4 rem во пиксели и големината на коренот е 16, тогаш пиксел=4*16=64.

Конвертор од rem во пиксели

Табела за конверзија од rem во пиксели ако основната големина е 16

Ова е список за конверзија од rem во px што обично им е потребен на програмерите ако основната големина е 16.

Rem Пиксел
0.125 rem 2 px
0.2 rem 3.2 px
0.25 rem 4 px
0.5 rem 8 px
1 rem 16 px
1.5 rem 24 px
1.8 rem 28.8 px
2 rem 32 px
2.5 rem 40 px
3 rem 48 px
3.5 rem 56 px
4 rem 64 px
4.5 rem 72 px
5 rem 80 px
5.5 rem 88 px
6 rem 96 px
6.5 rem 104 px
7 rem 112 px
7.5 rem 120 px
8 rem 128 px
8.5 rem 136 px
9 rem 144 px
9.5 rem 152 px
10 rem 160 px
10.5 rem 168 px
11 rem 176 px
11.5 rem 184 px
14 rem 224 px
15 rem 240 px
16 rem 256 px
24 rem 384 px
28 rem 448 px
64 rem 1024 px